Chapter 1 - It’s my birthday


”Godmorgon älskling, och grattis på 16års dagen! Ha’ den äran!” sa mamma lyckligt innan hon ens hade öppnat dörren in till mitt rum. Jag drog snabbt täcket för huvudet och önskade att dagen skulle vara slut. Men, den hade knappt börjat!

”Grattis, min lilla flicka!” instämde pappa och föll en lyckotår.

Jag suckade lågt och satte mig upp i sängen.

”Tack, tack.. Jättefint!” sa jag ironiskt och nickade ned mot presenterna som pappa hade på brickan som han bar på. Tre paket, i rosa inslagspapper, och ett liten kuvert.

Mamma tittade besviket ner på sina händer i samma stund som pappa la en stöttande hand på hennes axel.

Samma minut så strömmade lille William in i rummet och hoppade upp bredvid mig. Jag flinade mot honom och drog in honom i en omfamning.

”Grattis” sa han glatt och besvarade kramen.

Jag blev genast på bättre humör och började öppna ett av paketen. Innehållet av det förvånade mig inte ett dugg.

”Tack pappa, precis vad jag önskade mig!” utbrast jag och studerade noga den bruna Louis Vuitton väskan.

Jag kunde se i ögonvrån hur mammas leende sken upp, precis som solen. Jag suckade högt och la väskan bredvid mig. Efter det började jag öppna dem två andra paket för att där efter riva upp kuvertet.

.

”Tack för frukosten! Jag drar till skolan nu. Hej då!” ropade jag högt innan jag drog på mig Conversen och knöt dem i en slarvig rosett.

Mamma ropade något ohörbart tillbaka, så jag ryckte på axlarna, tittade mig själv i spegeln en sista gång och gick sedan ut från lägenheten.

Jag hade på mig ett par svarta korta shorts och en rosa kavaj. Det matcharde jag med en snygg beige blus och den nya Louis Vuitton väskan.

Jag öppnade den stora porten ut från lägenheten och en kall vindpust åkte förbi. Gåshuden på armarna dök upp direkt.

Jag drog kavajen tätare kring kroppen och började gå i riktigt mot Tilda’s hus. Jag brukade alltid komma och hämta henne varje dag innan skola. Vi började med det några dagar efter att hon hade flyttat hit, vilket var för ungefär fem år sen. Nu har det bara blivit en rutin!

Jag svängde upp stegen mot den lilla trappan för att komma fram till dörren. Jag valde att knacka istället för att plinga. Deras plingklocka lät högt, och hennes föräldrar låg nog och sov just nu. Med tanke på att dem jobbar natt.

”Hej! Skyler!” utbrast Tilda, som precis hade öppnat ytterdörren. Dem bodde i en villa några kvarter bort. Lycko dem..

”Hej” svarade jag glatt och gav henne en mjuk kram. Hon besvarade den snabbt innan hon drog in mig i huset. Lika stort som jag mindes.

”Jag har en överraskning till dig!” flinade hon hemlighetsfullt och slog ihop händerna, vilket som fick mig att blinka några gånger.


”Vadå för något?” Även om jag inte ville erkänna det, så var jag nyfiken! Tilda hade alltid överraskningar när det hände något speciellt! Som nu, till exempel!

Hon försvann bort bakom dörrar och väggar. Egentligen borde jag känna till hennes hus, och kunna det utantill. Men vi brukade inte vara inne här så ofta, vi var mest hos mig eller på något café.

Någon minut senare så var Tilda tillbaka. Hon hade ett litet paket i handen och räckte över det till mig. Jag tvekade lite, men tog sedan emot det. Annars skulle jag ju vara oartig.

”Grattis på födelsedagen! Öppna!” mumlade hon tålmodigt och drog på sig sin jacka.

Jag bet mig löst i underläppen och började dra av snöret. Paketet var inte inslagen som ‘riktiga’ paket. Det här var mer tejp med paketpapper och inte paketpapper med tejp..

Minuten senare så hade jag lyckats öppna paketet och Tilda stod redan klar i hallen. Med väska, skor och jacka. Jacka, på sommaren?!

”Gillar du det?” frågade hon nyfiket och log stort emot mig. Jag stod som fastfrusen. I paketet så låg det två VIP biljetter till självaste Justin Bieber’s konsert som skulle vara om två dagar, plus meet&greet biljetter!

”Herregud Tilda! Jag älskar det!” utbrast jag och hoppade på henne. Jag gav henne en hård kram samtidigt som jag stirrade på biljetterna.

Om dagen skulle fortsätta så här bra, så skulle den aldrig få ta slut!

.

Vi gick snabbt in i skolans byggnad och schasades fram till våra skåp. Vi hade kommit försent, som vanligt.

”Vad ska vi skylla på idag då?!” frågade Tilda oroligt och spärrade upp blicken mot mig. Jag ryckte på axlarna och fuktade mina läppar.

”Du behövde byta byxor för att du kissade på dig?” frågade jag prövades och gjorde en osäker min som gick ända upp till ögonen.

Tilda’s ögon blev stora och allvarliga. Tills hon svalade hårt och ruskade hastigt på huvudet.

”Aldrig i livet!” utbrast hon sedan och låste sitt skåp igen. Matte.. Säkert det tråkigaste ämnet i skolan!

”Du fyller 16 Sky, dem kan inte ge oss kvarsittning då!” Hon tog mig i armen och i armkrok upp för trapporna och in i mattesalen. Japp, alla i klassen satt redan där, inklusive både mattelärarna. Alicia och Casper.

Jag kände hur Casper’s blick brände mot kinden, och blev tvungen att möta hans ögonkontakt. Hans hår såg fett ut och skägget riktigt, riktigt grått och äckligt. För sig så var det inte speciellt förvånande.

”Ehum, och kan ni två förklara varför ni är sena?!” frågade han med pipig röst och harklade sig. Precis som om han hade kommit in i målbrottet, igen!

 

”Haha, här!” skrattade jag och tryckte in en jordgubbe i munnen på Selena. Hon fnös till och spottade ut resterna av den i min hand. Jag skrattade högt och log stort emot henne. Hon var så vacker..

Jag mötte hennes bruna ögon och flätade samman våra fingrar. Hon tittade lyckligt tillbaka till mig, och jag besvarade snabbt hennes leende.

Vi satt på stranden, hade med oss picknick och tittade upp över solnedgången. Klockan hade redan blivit elva på kvällen, men eftersom luften var så varm så kändes det som om det fortfarande var mitt på dagen.


0.0px 0.0px 0.0px; text-align: center; font: 14.0px Arial;">Selena vände sig sakta emot mig och kysste mig passionerat. Jag log mot hennes läppar och stönade till. Hennes hand hamnade automatiskt mot min nacke, medan båda mina händer smekte hennes rygg.

”Grattis på årsdagen älskling viskade hon mot mitt öra sekunderna efter att hon avbrutit kyssen.

”Grattis på årsdagen” svarade jag och drog in henne i en mjukt och kärleksfull kram. Jag kände hur leende växte på både mina och hennes läppar. Sen vände vi oss både mot solnedgången igen, den var minst lika vacker som Selena..

.

Solen lyste in genom gardinerna, vilket fick mig att vakna direkt. Men morgonpigg, det var jag inte!

Försiktigt så gnuggade jag mig själv i ögonen och gäspade stort. Selena låg och sov bredvid mig, i gårdagens kläder.

Jag sneglade på klockan bredvid sängen, som visade 08.57. Alltså snart nio. På en tisdag.

Jag gick in i badrummet som låg bredvid mitt rum, och hoppade in i duschen. Vattnet rann som smör ned för kroppen. Även om jag hade duschat dagen innan, så gjorde jag det idag igen. Jag kände mig äcklig, allmänt äcklig.

Jag schamponerade håret och tvålade in mig, sen satte jag på kranen igen och vattnet började spruta.

Minuten senare stängde jag av kranen och virade en handduk kring midjan. Jag stod lutat mot väggen en liten stund innan jag klev ut ur duschen och möttes av en trött Selena.

”Godmorgon, kära du!” sa jag med tillgjord röst och bugade några gånger. Hon skrattade till och slog mig löst på armen.

”Godmorgon!” Hon tvättade sitt ansikte och passade på att borsta sina tänder. Varför gjorde hon det innan frukosten? Lite onödigt var det va?

”Vad ska du göra idag?” frågade hon och torkade ansiktet på handduken. Jag harklade mig snabbt och fuktade mina läppar.

”Mamma ville att jag skulle följa med henne på en shopping runda, och i morgon så ska jag jobba” suckade jag och satte mig ner på toaletten. Handduken satt fortfarande kvar runt midjan.

”Vad roligt! Själv ska jag ha den där signeringen! Som börjar om två timmar”. Jag suckade kort och reste mig sedan.

Jag klev ut från badrummet och klampade bort mot sovrummet igen. Det var stökigt, och så låg det kläder över nästan hela golvet. Mamma skulle bli rasande om hon såg det här..

Jag öppnade den lilla byrån, som för tillfället var min garderob här hemma. Dem sunkiga mjukisbyxorna låg överst, så dem fick det bli! Tillsammans med en röd tröja.


Jag bytte snabbt om till kläderna och gick sedan ner och gjorde frukost. Fullkornsbröd med ost och skina, och apelsinjuice - såklart!

Jag tog med mig allt till bordet och började äta. Smaken var fanatiskt, eftersom jag älskade att äta fullkornsbröd med ost och skinka på till frukost. Fast för sig så blev den lite uttjatad.

 

Jag satte på mig ett par blåa shorts och en röd tunika. Det blev en ganska snygg outfit, och perfekt till vädret!

Sminkningen hade jag redan fixat, så nu var det bara att hitta en liten handväska kvar.

Det fick bli den mörkblåa lilla handväskan som låg slängd på golvet.

Jag gick ner för trapporna och bort mot köket, där Justin satt och knaprade på sin macka. Fullkornsbröd.. Som vanligt.

”Snyggt!” sa han plötsligt och nickade mot mig outfit. Ett leende spred sig snabbt på mina läppar innan jag fuktade dem. Kinderna hettade till, precis som dem gjorde varje gång han sa någon snällt.

Jag gick bort mot kylen och tog ut två ägg sedan gårdagens frukost. Jag tog med äggen, en sked och en liten tallrik och satte mig mitt emot Justin. Han drack precis upp det sista av apelsinjuicen och började knapra på macken igen.

”Kommer du till förhöret sen?” frågade han generat och tittade ner på sin egna tallrik.

Jag bet mig hårt i läppen och la en stöttande han på hans axel. Vilket fick honom att titta upp på mig.

”Det klart! Jag gör vad som helst för dig!” svarade jag milt och pressande fram ett leende. Han nickade kort och pussade mig mjukt i pannan. Efter det gick han bort med sin disk till diskhon och riktade sina steg mot hallen.

Jag suckade högt och började äta mina ägg. Äggulan var rinnande och kletade mycket.

.

Signeringen hade börjat och skulle pågå i tre timmar. Vilket betydde att jag skulle få sitta på en och samma stol och skriva autograf i tre hela timmar! Plus ta foton! Jag suckade för mig själv och log stort mot en liten tjej i fem års åldern som kom fram till mig.

”Hej sötnos!” sa jag glatt och tog emot ett block som hon föll fram. Hennes ljusbruna hår var lockigt, och ögonfärgen var i en gullig brun färg.

Jag drog upp korken på den svarta pennan och skrev snabbt ner min autograf, efter det räckte jag över blocket till henne. Hon tog snabbt emot det och log så stort att hennes vita tänder syntes.

Timmarna gick fort. Fansen var trevliga. Allt gick som det ska. Tills det pep till i min mobil. Jag fiskade snabbt upp den och såg att det var en sms. Jag chockades till när jag såg vem det var från..

 

 


 

 

Första delen! Vad tycks?♥

2012-06-06 ♥ 19:13:10
10

Trackback